Opvoedcoach voor ouders

Heb je wel eens behoefte iemand waar je je verhaal kwijt kunt en die zonder oordeel klaarstaat om je te helpen? Twijfel je wel eens of je het opvoeden wel goed doet? Iedere dag weer krijg je door je kinderen een spiegel voorgehouden over wie je bent en hoe je doet of reageert op bepaalde situaties. De ene keer gaat dit fantastisch en voel je je gelukkig in je gezin, en soms weet je het even niet meer en heb je behoefte aan een steuntje in je rug.

Hoe je ervoor zorgt dat je kind wel eet. Of de nacht doorslaapt. Of netjes iedere dag naar school gaat en naar je luistert. Zit je wel op één lijn met je partner of verschillen jullie opvoedstijlen? Er heel veel voorbeelden te noemen van situaties waarin jij met je handen in het haar zit. Gewoon omdat je al van alles hebt geprobeerd.

Ik kan je helpen om deze situaties het hoofd te bieden. Zodat de rust in jou, je kind en je gezin terugkeert. Dan is het weer gezellig tijdens het avondeten en ben je de volgende dag niet zo moe omdat je weer een gebroken nacht erop hebt zitten. Dan voelt jouw kind dat je hem/haar erin vertrouwt dat hij/zij iedere dag naar school gaat en weet jouw kind dat het altijd bij jou terecht kan.

Hoe doe ik dat?

  • Door naar je te luisteren
  • Door jou te vragen wat je precies met mij wilt bereiken
  • Door middel van gesprekken met jou alleen
  • Door middel van gesprekken met jouw kind en overige gezinsleden erbij
  • Door observatie en gesprekken bij jou thuis, in je vertrouwde omgeving

Misschien hoort het gedrag van jouw kind wel bij de ontwikkeling van een kind van die leeftijd. Maar als je dat niet weet, kun je je er behoorlijk zorgen over maken. Dan is het fijn om er met iemand over te praten, zonder dat er gelijk een oordeel wordt geveld. Maar wel met iemand die zich in de situatie kan inleven.

Alles wat wij bespreken, beschouw ik als vertrouwelijk. Zonder jouw toestemming verstrek ik geen informatie aan anderen.

Als je het contactformulier (klik hier) invult, neem ik binnen enkele dagen contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.